Shuib Sebagai Dut4 Kk Mart Akhirnya Tampil Bersuara lsu Jual St0kin Kalim4h ‘Allah’

Sebelum ini, tular satu perkongsian di Facebook mengenai sebuah kedai serbaneka, KK Super Mart di Sunway didapati menjual stoking dengan kalimah ‘Allah’ telah mengundang tidak puas hati ramai pihak.

Menurut laporan HibGlam, perkara itu juga telah tarik perhatian pelawak dan usahawan Shuib yang berkata hal itu tidak sepatutnya dibiarkan berlaku dalam mana-mana bidang perniagaan atau apa saja situasi sekalipun.

Sanggup tarik diri jika benar

Bukan tu jer, Shuib yang merupakan duta kepada kedai serbaneka itu juga tidak akan menyokong jika perkara itu benar-benar terjadi.

Kes masih dalam siasatan

Kita akan marah sebab kalimah Allah ini benda yang terlalu besar. Kalau benar, saya tidak akan menyokong, saya tak akan mengiyakan langsung sebab ini tanggungjawab saya sebagai seorang umat Islam.

Saya memang marah ketika isu ini tercetus sebab tidak sepatutnya berlaku. Perkara yang terjadi itu sangat keji, ini yang saya boleh cakap.

Shuib juga berkata yang dia sudah bersedia untuk tidak jadi duta kedai serbaneka itu lagi jika terbukti didapati bersalah.

Saya akan teguh berdiri sebagai seorang umat Islam yang tidak akan sesekali menyokong sesuatu perkara salah. Saya sentiasa percaya pada konsep rezeki. Jika memang tiada rezeki saya maka tiadalah dan sebaliknya.

Kredit: HibGlam

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*