A. Aida ‘Bl4cklist’ Ruhainies Dalam Drama Terbaharu, Pengajaran Buat Artis terp4lit Kontr0versi

PENERBIT Datuk A. Aida bertegas enggan lagi bekerjasama dengan pelakon Ruhainies susulan kontroversi ditangkap berkhalwat bersama aktor Aliff Aziz yang sedang hangat diperkatakan ketika ini.

Kata A. Aida atau Zaidah Awang, 54, dia tidak mahu isu yang sedang berlaku ini memberi kesan kepada karya terbitan syarikat miliknya.

A. Aida (kanan) tidak mahu bekerjasama dengan Ruhainies.

“Saya tidak mahu ambil dia berlakon lagi. Apabila isu ini berlaku saya tahu ia akan menjejaskan drama atau telemovie terbitan saya,” katanya.

a aida 2

A. Aida bertegas dalam pemilihan pelakon.

A. Aida sebelum ini memuat naik status di laman Instagram miliknya meluahkan rasa kesal terhadap seorang pelakon yang pernah dianggap sebagai orang kesayangannya.

Dalam pada itu, A. Aida memberitahu Ruhainies sepatutnya bakal memula penggambaran sebuah telefilem berjudul Elham Untuk Nian pada April.

Bagaimanapun dia bersama pasukan produksi bersetuju untuk mencari pelakon wanita lain bagi menggantikan watak utama telefilem berkenaan.

“Kita berbincang dan sudah tetapkan tarikh. Cuma belum tandatangan kontrak sahaja. Kalau sudah tandatangan pun saya sebagai penerbit berhak untuk buang namanya.

“Bagi saya isu yang berlaku ini serius dan dia terpaksa akur namanya tidak lagi terlibat dalam telemovie itu nanti.

“Bukan Ruhainies sahaja, mana-mana artis yang buat masalah saya akan blacklist,” tegasnya.

Seorang artis itu sepatutnya menjadi contoh kepada orang ramai

DATUK A. AIDA

PENERBIT

Bagi A. Aida tindakan sebegini merupakan satu pengajaran buat anak seni agar tidak terlibat dengan kontroversi yang boleh mencemarkan nama baik industri.

Dalam masa sama, A. Aida juga mahu menjaga hubungan baik dengan isteri Aliff iaitu pelakon Bella Astillah.

“Saya pun baik dengan Bella, jadi rasanya tidak elok saya ambil Ruhainies berlakon kerana isu yang berlaku melibatkan mereka semua.

ruhainies 3

Kisah Aliff dan Ruhainies menjadi bualan ramai.

“Bagi saya tindakan (blacklist) sebegini harus jadi pengajaran buat semua. Seorang artis itu sepatutnya menjadi contoh kepada orang ramai,” ujarnya.

Nama Ruhainies dan Aliff mula menjadi bualan ramai sejak Sabtu lalu selepas mereka ditahan pihak Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi) atas tuduhan khalwat.

Ruhainies menerusi kenyataan kepada media menegaskan hubungannya dengan Aliff tidak lebih daripada sekadar kawan dan menyifatkan beberapa fakta mengenai isu diperkatakan tidak benar.

ruhainies 4

Ruhainies menafikan kisah dia ditangkap khalwat.

Ini termasuk, Ruhainies mendakwa laporan penangkapannya yang dikatakan mengambil masa tiga jam untuk membuka pintu tidak benar.

Sebaliknya menjelaskan kejadian itu berlaku hanya dalam tempoh 30 minit sahaja.

Aktres itu juga berjanji akan mengeluarkan kenyataan rasmi bagi menjelaskan situasi sebenar tidak lama lagi.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber :Mstar

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*