‘Last Warning Bro!’ – Lelaki Dakwa Divgut PU Amin?

Tidak dinafikan akhir-akhir ini banyak kontro.versi yang melanda pendakwah selebriti yang lahir daripada program Pencetus Umah (PU) dan Da’i. Malahan, terdapat individu tidak bertanggungjawab menggunakan gelaran tersebut walaupun tidak mendapat sebarang pengiktirafan sehingga mengelirukan orang ramai.

Terpanggil dengan apa yang terjadi, seorang pengguna Twitter, menda.kwa telah diu.gut oleh PU Amin kerana menggunakan gelaran PU di akaun Twitter miliknya. 

Buang lah penggunaan PU

Menerusi direct message yang diterima pengguna Twitter yang bernama PU Nabil itu, lelaki yang dida.kwa PU Amin telah meninggalkan pesanan agar gelaran tersebut dibuang. Tambahnya, laporan polis akan dibuat jika lelaki tersebut mengendahkan arahan yang diberi.

Buang nama PU atau kami ramai-ramai report polis. Jangan guna nama PU untuk buat hasu.tan.

Tidak berakhir di situ, lelaki yang didakwa PU Amin itu juga sempat memberikan peringatan terakhir.

Last warning bro! 24 jam tak buang kami report polis

Dah kena block

Namun, PU Amin menafikan perkara tersebut malah berasa pelik dengan dakw.aan tersebut kerana akaunnya telah disekat oleh lelaki tersebut. Maka mustahil untuk dirinya mengirim mesej seperti yang dida.kwa.

Bagi mengesahkan perkara ini, lelaki tersebut berkongsi video rakaman perbualan message tersebut buat tatapan pengikutnya di Twitter. Anda nilaikan sendiri.

Video bukti

 

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Diari Dunia

Sumber: Twitter via Ohbulan

Be the first to comment on "‘Last Warning Bro!’ – Lelaki Dakwa Divgut PU Amin?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*