Baru Je Penuntut Kolej Buat Lap0ran, Sekali Seorang Lagi Mngsa Tampil

Kira-kira jam 7.55PM tadi, HarianMetro melaporkan seorang pendakwah selebriti yang ditah4n polis kes dakw4an merg0I seorang gadis di Shah Alam pada minggu lalu, ditahan sekali lagi oleh sepasukan polis daerah ini atas dakwaan menc4bul.

Menurut Ketua Polis Daerah Petaling Jaya Asisten Komisioner Nik Ezanee Mohd Faisal, polis menerima laporan daripada seorang wanita berusia 22 tahun pada 3.51 petang semalam, mendakwa dicbul lelaki berusia 25 tahun yang juga pendakwah selebriti.

Ezanee berkata, dalam kejadian kira-kira 1 pagi pada 17 Oktober lalu, penuntut kolej swasta itu dipelawa suspk ke rumahnya di Damansara Perdana, untuk mengajar mengenai pemasaran perniagaan.

” Semasa di rumah suspk, mngsa dic4bul selain turut dipaksa melakukan se.ks or4I.

” Berikutan kejadian itu mngsa mengalami tr4uma dan kini mendapat rwatan di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM),” katanya dalam kenyataan hari ini.

Bertndak atas laporan, beliau berkata, pihaknya menahan suspk bagi membantu si1asatan mengikut Sksyen 354 Knun Kesksaan.

Katanya, suspk masih ditahan r3man bersabit laporan kes rg0I yang diterima Balai Polis Sksyen 6, Shah Alam dan akan berakhir esok.

Selepas penuntut kolej, guru pula buat lap0ran

Sementara itu dalam laporan HarianMetro sebentar tadi jam 9.36PM, seorang lagi mngsa tampil buat laporan.

Seorang guru berusia 22 tahun pula tampil membuat laporan hari ini mendakwa menjadi m4ngsa r0-g0I pendakwah selebriti yang dit4han polis di Shah Alam minggu lalu.

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya Asisten Komisioner Nik Ezanee Mohd Faisal berkata, wanita terbabit membuat laporan di Balai Polis Damansara ke atas saspek.

” Setakat ini di Petaling Jaya kita menerima dua laporan membabitkan cbul dan r0-g0I oleh individu terbabit.

” Maklumat lanjut berkaitan kejadian itu akan dimaklumkan nanti,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Harian Metro sebelum ini melaporkan, pendakwah selebriti ditahan polis bagi membantu s1iasatan kes dakwaan merg0I seorang gadis, tahun lalu.

Saspek ditahan kira-kira jam 11 malam pada 26 November selepas tampil memberi keterangan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Shah Alam.

Berdasarkan laporan mngsa yang berusia berusia 23 tahun, dia dipercayai keluar dengan suspk yang dikenali menerusi Instagram kira-kira 8 malam, 11 September tahun lalu.

Difahamkan suspek pernah menyertai sebuah rancangan realiti keagamaan pada 2016 sebelum popular sebagai penyanyi dan pelakon.

Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Baharudin Mat Taib berkata, suspk ditahan selepas mngsa membuat laporan polis mengenai kejadian berkenaan jam 7.18 malam Khamis lalu.

” Berdasarkan laporan mngsa yang berusia berusia 23 tahun, dia dipercayai keluar dengan suspk yang dikenali menerusi Instagram kira-kira 8 malam, 11 September tahun lalu.

” M4ngsa dikatakan menaiki kereta BMW untuk membuat perbincangan berkenaan masalah kemvrungan yang dihadapi dengan kaedah perub4tan Islam.

” Suspk kemudian dipercayai membawa mngsa makan di kedai makan di Batu 3, Shah Alam dan kemudian membawa mngsa ke rumahnya di Sksyen 7 dengan alasan untuk memberikan penerangan berhubung bagaimana hendak pulih daripada penyaki1t kemurvngan,” katanya dalam kenyataan.

Beliau berkata, ketika berada di rumah berkenaan, mngsa didakwa dir0g0I dan tidak berdaya untuk melawan, di samping tidak tahu cara keluar dari tempat terbabit.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Diari Dunia

Sumber: Sumber

Be the first to comment on "Baru Je Penuntut Kolej Buat Lap0ran, Sekali Seorang Lagi Mngsa Tampil"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*