“Tokoh yang saya pilih ialah bapa saya sendiri..”, Dato Fazley Yaakob terharu anak pilih dirinya sebagai idola

Penyanyi dan juga Chef terkenal, Dato’ Fazley Yaakob meluahkan rasa bangga dan terharu apabila anak lelakinya memilih dia sebagai idola.

Karangan yang ditulis oleh anak sulungnya itu, Fariedz Fazley menceritakan kenapa dia memilih untuk menulis tentang bapanya sendiri.

Fariedz luahkan rasa kagum dengan pencapaian bapanya dalam bidang masakan dan juga sebagai pemimpin dalam keluarga.

“Saya sebak sendiri, apabila anak sulung saya @fariedzfazley (11 tahun) sedang menulis rangka karangan “Tokoh Kegemaran Saya”, dia pilih Dida dia sendiri untuk diceritakan.”

“Saya bangga dan sebak melihat apa yang di tulis, Mungkin benarlah kata orang, “Seorang Ayah adalah hero pertama dan utama seorang anak” Betul ke?,”tulisnya.

 

 

View this post on Instagram

 

Saya sebak sendiri, apabila anak sulung saya @fariedzfazley (11 tahun) sedang menulis rangka karangan “Tokoh Kegemaran Saya”, dia pilih Dida dia sendiri untuk diceritakan. Saya bangga dan sebak melihat apa yang di tulis, Mungkin benarlah kata orang, “Seorang Ayah adalah hero pertama dan utama seorang anak” Betul ke?

A post shared by Dato’ Fazley Yaakob (@fazleyyaakob) on

Perkongsian Dato Fazley telah menyentuh hati ramai pihak yang rata-rata terharu dengan hubungan bapa dan anak itu. 

Untuk rekod, Dato Fazley Yaakob telah berkahwin dengan Azrene Soraya Abdul Aziz pada tahun 2006 dan dikurniakan tiga orang cahaya mata. 

Sumber: Instagram Dato Fazley Yaakob

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*